Over DakRaem

DakRaem maakt lichtstraten zonder zichtbare kaderprofielen en volledig op maat, die jij op een eenvoudige manier zelf kan opmeten en plaatsen.

 

Jij meet op, kiest de beglazing, bestelt online en installeert het DakRaem via een beknopt stappenplan. DakRaem maakt het volledig op maat en naar jouw wens.

alt

Materiaal

Iedere lichtstraat bestaat uit dezelfde basis, maar het soort beglazing en de extra opties kies je volledig zelf.

Thermisch onderbroken Aluminium profiel

Het thermisch onderbroken aluminium profiel is de basis van het systeem, waarop de beglazing naar keuze structureel wordt verlijmd. Op geen enkele manier ontstaat contact tussen de koude en warme schil van een DakRaem. Ook het glas is thermisch onderbroken door een thermische afstandhouder.

b 1030 x l 4540 dubbel 4-seizoenen

Het profiel is beschikbaar in één kleur (zwart buiten en wit binnen), aangezien je het profiel toch niet ziet van binnenuit. Door te werken met eenzelfde systeem is er altijd voldoende voorraad en kunnen de vakwerkers van DakRaem direct aan de slag. Dit zorgt ervoor dat de lichtstraat snel kan geleverd worden en dat de prijs-kwaliteit voor jou optimaal is.

Soorten beglazing

Bij DakRaem kan je kiezen welk soort beglazing in jouw lichtstraat wordt verwerkt: dubbele of driedubbele beglazing, helder of met extra opties.

 

Dubbele of driedubbele beglazing heeft een invloed op de isolatiewaarde van het DakRaem (en dus het gebouw). Die wordt uitgedrukt in een Ug: de hoeveelheid warmte die het glas doorlaat in beide richtingen. Hoe lager die waarde, hoe beter je DakRaem isoleert, dus hoe minder warmte er kan ontsnappen en hoe minder koude van buiten naar binnen komt.

b 1050 x l 1950 dubbel helder

Helder dubbele beglazing

Dubbele beglazing kan je combineren met extra eigenschappen, zoals zonwerend, mat en/of beloopbaar (met of zonder antislip),… .

 

Ug-waarde: 1,0 W/m²K

b 1080 x l 1450 driedubbel helder

Helder driedubbele beglazing

Driedubbele beglazing isoleert nog net een tikkeltje meer. Met een Ug-waarde van 0.6 W/m2K gaat amper binnentemperatuur verloren in de winter.

 

Ook driedubbele beglazing kan je combineren met extra eigenschappen, zoals zonwerend, mat en/of beloopbaar (met of zonder antislip),… .

 

Ug-waarde: 0,6 W/m²K

Afwerkingsopties

Helder dubbele of driedubbele beglazing is altijd de basisoptie. Daaraan kan je extra opties toevoegen naargelang jouw noden en wensen. Let wel dat niet alle combinaties mogelijk zijn, hoewel DakRaem voor vele vragen een oplossing biedt. Zo kan je bijvoorbeeld zonwerende beglazing combineren met een matte beglazing.

b 980 x l 2480 dubbel 4 seizoenen b

All season-coating

De meest gekozen zonwerende beglazing is All Seasons. De All Seasons-coating tussen de beglazing (dubbel of driedubbel glas) zorgt ervoor dat je zowel isoleert, maar ook 60% van de zonnewarmte het hele jaar door buitenhoudt.

 

Deze coating is nog heel helder in doorzicht en heeft het meeste prijsvoordeel van alle zonwerende beglazingen.

DR mat

Mat

Mat glas breekt de lichtinval en zorgt ervoor dat het licht dat op het raam valt, gelijk wordt verstrooid. Minder sterk doorlatend, minder fel en vooral tegen inkijk van bovenaf.

DR SUN

Extra zonwerend

Een extra zonwerende coating houdt nog meer zonnewarmte buiten, maar hou er wel rekening mee dat hoe meer warmte je buiten wilt houden, hoe donkerder het glas zal zijn in doorzicht en ook hoe duurder de beglazing.

b 900 x l 2900 dubbel beloopbaar c

Beloopbaar

Beloopbaar glas is zodanig uit verschillende sterke lagen en materialen opgebouwd, dat je erop kan lopen. Zo creëer je licht van binnenuit en een vloeroppervlak aan de buitenkant. Verkrijgbaar met of zonder antislip.

Vragen over het plaatsen en opmeten?

We zien vaak dezelfde vragen terugkeren, daarom maken we een handig overzicht! Heb je daarna nog steeds geen antwoord op je vraag?

Contacteer ons

Daktypes

Wil je een DakRaem installeren in jouw woning of kantoorruimte? Dan hou je best rekening met de volgende voorwaarden.

Platte daken

Een DakRaem is specifiek ontworpen voor een plaatsing op een plat tot licht hellend dak, op een volledig vrijstaande dakopstand.

 

Een DakRaem kan dus niet verwerkt worden in of tegen een gevel omdat de schuine zijde van het aluminium profiel aangewerkt moet worden met de finale dakbedekking.

b 980 x l 2480 dubbel 4 seizoenen a

Licht hellende daken

Een DakRaem kan geïnstalleerd worden op een licht hellend dak, met een maximale hellingsgraad is 20°. Bij deze hellingsgraad is het zeer belangrijk om het regenwater van bovenaf goed af te leiden naar beide kanten.

b 515 x l 3618 driedubbel 4-seizoenen a

Vrijstaande dakopstand

Een DakRaem kan enkel geplaatst worden op een volledig vrijstaande dakopstand, onder een lichte helling van 3° tot 5°. Die helling zorgt voor een goede afloop van regenwater en vermindert de kans op plassen boven op je DakRaem. De maximale hellingsgraad is 20°.

 

Een vrijstaande dakopstand moet je zelf voorzien, dat kan eenvoudig in houten balken van minimaal 65 mm dikte of Ytong.

 

DakRaem adviseert een afstand van 30 cm tussen de gevel en de vrijstaande dakopstand om het waterdicht afwerken comfortabel te kunnen uitvoeren.

 

Voor de draagstructuur of de opstanden kan je ook andere materialen gebruiken, zoals beton, cellenbeton/Ytong…

Vb opstand houtVb opstand Ytong

Soorten dakbedekking

Alle soorten dakbedekking kunnen dienen om een DakRaem te installeren.

 

  • Epdm
  • Roofing
  • PVC
  • TPO
DR RoofingDR EPDM

De 6 DakRaem pijlers

01

Geen zichtbare profielen

02

Eenvoudige en snelle plaatsing

03

Tot op de millimeter nauwkeurig

04

Beglazing naar keuze

05

Lage kostprijs voor maatwerk

06

WTCB-goedgekeurd

DR SUN

“Na meer dan 20 jaar ervaring met ramen en aluminium schrijnwerk wisten we waar de knelpunten zitten van de traditionele systemen. Wij ontwikkelden een betrouwbaar product dat zowel kwalitatief als esthetisch hoogstaand is.”

 

– Dakraem

Wie zijn wij?

DakRaem – Frameless rooflights – doet wat het zegt. Het maakt lichtstraten zonder zichtbare profielen en volledig op maat, die jij op een eenvoudige manier zelf kan opmeten en plaatsen. DakRaem is hierdoor grotendeels een ‘do-it-yourself-principe’: jij meet op, kiest de beglazing, bestelt online en installeert de lichtstraat via een beknopt stappenplan. DakRaem maakt het volledig op maat en naar jouw wensen.

 

DakRaem is ontstaan uit de overtuiging om een kwalitatievere en meer esthetische oplossing te ontwikkelen dan de traditionele systemen. De gekende knelpunten van de oude systemen, zoals hoge kosten, dure montage, bouwknopen, lekkage… worden met DakRaem opgelost.

20191119_123046
dakraem xl plaatsing 6

Het resultaat is een lichtstraat die niet omkaderd wordt door overbodige dikke randen of onderbroken wordt door logge steunbalken, die niet inboet op sterkte en waterdichtheid en die is opgewassen tegen alle weersomstandigheden.

 

DakRaem garandeert een lichtstraat die gezien mag worden – doordat ze het profiel net niet te zien is – en waarvan 100% zeker is dat jij een betrouwbaar product krijgt. Getest, goedgekeurd en gecertificeerd door het WTCB (Wetenschappelijk Technisch Centrum voor de Bouw).

Dit onafhankelijk centrum heeft in zijn laboratorium alle mogelijke testen uitgevoerd onder de zwaarste omstandigheden. Daaruit bleken uitzonderlijk goede resultaten: de hoogste categorie in buitenschrijnwerk, uitstekende thermische waarden en 100% water- en winddichtheid.

Volg DakRaem op sociale media
icon Facebook icon Instagram

Een DakRaem bestellen?

Een plat of licht hellend dak in huis en wil je graag genieten van wat extra natuurlijk licht? Dan is een DakRaem ideaal voor jouw project.

Bestel DakRaem
Onze klanten aan het woord

Wij zijn zeer tevreden van DakRaem. Zowel de service en communicatie loopt duidelijk en zeer vlot. Hetzelfde geldt voor de kwaliteit van de DakRaemen zelf,  hier hebben wij van de klanten ook enkel en alleen maar goede commentaren van gekregen. Wij zijn fan!

 

Bjorn Seuntjens – SBS PRO – Arendonk

Als klant bij DakRaem ben ik zeer tevreden over de materialen die zij aanbieden. De platdakvensters zijn niet alleen mooi, maar ook zeer kwaliteitsvol en eenvoudig te plaatsen. De goede service en opvolging tijdens en na de verkoop, de stiptheid, de klantvriendelijkheid en de correcte en snelle afhandeling van offertes in combinatie met scherpe prijzen maken mijn ervaring af. Bij Dakwerken Bosmans werken we dus niet alleen nu, maar ook in de toekomst met platdakvensters van DakRaem.

 

Glenn Bosmans – Dakwerken Bosmans – Herenthout

Als specialist in platte EPDM-daken zijn wij uiterst tevreden over onze samenwerking met DakRaem. Offertes ontvangen wij steeds binnen dezelfde dag dus kunnen wij ook kort schakelen met onze offertes naar onze potentiële klant. DakRaem is daarnaast van topkwaliteit en onze klanten houden er van. Kortom, wij kijken vooruit naar nog vele jaren samenwerking en zijn dan ook blij met DakRaem als 1 van onze partners!

 

Mathias Van den Berghe – EPDM Solutions – Rumbeke

Zeer goed afgewerkte dakbeglazing met een modern design. Doordacht product voor eenvoudige en snelle installatie. Wij bieden alleen Dakraem aan voor onze vaste platdakramen.

 

Florian Huet – Spontin

Dakraem is een topproduct waar kwaliteit en uiterlijk centraal staat. Van de aanvraag van offerte, bestelling tot en met plaatsing gaat alles zeer vlot. Ze gaan altijd tot het uiterste om de wens van de klant waar te maken.

 

Bryan Thiron – Dakwerken Thiron Stekene

Wij installeren wekelijks DakRaemen en zijn blij met dit magnifiek product. De snelle en eenvoudige installatie, de naadloze binnenafwerking, de maximale lichtinval,… onze klanten zien ons heel graag komen met een DakRaem. Maatwerk aan zeer correcte prijs en topservice, ideaal product voor je plat dak!

 

Wout Huysman – De Dakvensterinstallateur – Izegem

Met DakRaem werken is een absoluut plezier! Stipt, nauwkeurig, meedenkend. Onze jarenlange ervaring met het DakRaem zorgt steeds voor een schitterend eindresultaat. Een absolute aanrader voor iemand die natuurlijk licht wil via zijn plat dak.

 

Daklicht – Waasmunster

Dit is topkwaliteit, ik beveel deze aan bij mijn klanten

 

Yannick – DDG Renovaties – Schelle

Alvast bedankt voor de vlotte verwerking en het leveren van mijn favoriete dakkoepel!!!
Ik vind dit zo een topproduct, een oprecht tevreden klant!!!

 

Benny Vanhoutte – Benny Vanhoutte Roofing BVBA 

Reviews

5.0

⭑⭑⭑⭑⭑
Bekijk Google reviews